Miksi olen passiivinen indeksisijoittaja?

Tässä kirjoituksessa kirjaan ylös itselleni syitä, miksi olen valinnut passiivisen indeksisijoittamisen strategiakseni. Kun tekee mieli metsästää parempia tuottoja milloin mistäkin, voin aina palata lukemaan tätä kirjoitusta ja palauttaa tunteikkaan mieleni maan pinnalle kylmällä rationaalisuudella. Tulen varmasti täyttämään tätä kirjoitusta lisää ajan saatossa. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.


Tuottojen vinoumaYritysten elinkaaren tuotot

Yksittäisiä oskaesijoituksia täytyy seurata. Järjetön osta ja pidä strategia ei pärjää pitkällä aikavälillä indeksille. Myyntien ajoittaminen on vaikeaa, sillä parhaita yrityksiä pitäisi pitää pitkään, jotta pääsee nauttimaan tuottojen vinouman mukaisista suurista voittajista, mutta jos ei koskaan myy, tulee erittäin todennäköisesti häviämään indeksille pitkässä juoksussa.Ajan käyttö

Indeksisijoittamisella pääsee hyvään tuottoon minimaalisella ajankäytöllä. Koko homman voi jopa automatisoida kuukausisäästöllä.

Veroetu

Osingot verottomasti kerryttämään korkoa korolle. 10 vuoden päästä 40 % hankintameno-olettama. Suomen raskas verotus on yllättävän suopea pitkäaikaiselle rahastosäästämiselle. Verotus on todella suuri ja mielestäni varsin vähälle huomiolle jäävä etu. Harvemmin tuottoprosenteissa osakepoimijat puhuvat nettotuotoista.

Bonus: miksi maailmaindeksi?

Jos sijoittaisi kulullisesti ja verotuksellisesti erittäin houkuttelevaan Suomi-indeksiin, on hajautus eittämättä heikko. Tästä varoittavana esimerkkinä toimii Nokian vaikutus indeksiin. Pienellä markkinalla, kuten Suomi, ei ole montaa jättiluokan talousveturia. Nokian osakkeen romahtaminen vaikutti erittäin negatiivisesti indeksin pitkän aikavälin tuottoon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten kymmenkertaistin varallisuuteni 12 kuukaudessa ja miten melkein tuhosin sen

Yksinkertaistettu vai kuluoptimoitu salkku?

FIRE tavoitteeni, miksi tavoittelen ja miten aion päästä siihen